Venter seg lokal dominans
BIRKEBEINERRENNET :Venter seg lokal dominans
Med storeslem i HalvBirken kan trener i Team Birken Torstein Drivenes knapt vente til lørdag. Generalprøven var over all forventning.
Team Birken/Lillehammer Skiklub tok de fire første plassene i HalvBirken på søndag. Det skilte en halvmeter mellom Torjus Børsheim på førsteplass og Morten Eide Pedersen på andreplass. Roger Aa Djupvik var sekundet bak på tredjeplass, og Espen Harald Bjerke tok fjerdeplassen.

– Det løpet til Torjus og Morten var bare helt rått, sier Drivenes tilfreds. At Djupvik ikke gikk helt til topps var tilfeldig og et resultat av startordningen i HalvBirken, forklarer Drivenes.

– Gamle birkebeinere gir ikke fra seg plassen sin på startstreken, så Roger måtte pent stille seg bak første rekke, sier han humrende til SkiAktiv.no.

HalvBirken i stedet for Kollen
Egentlig hadde Djupvik andre planer for helga, men Skiforbundets laguttak til nasjonal kvote på verdenscupen i Drammen og Kollen satte kjepper i hjulene for det.

– Da vi ble frarøvet verdenscupmulighetene sist helg i Holmenkollen ble det HalvBirken på Roger (Aa Djupvik) i stedet, og nå er det Birken vi satser knallhardt på, sier Drivenes, og melder om at alle løperne er klare og tente for helgas store høydepunkt.

Hele teamet på hugget
Mens det er Espen Harald Bjerke og Roger Aa Djupvik som har hatt mest Birken-fokus denne sesongen, er det flere på teamet som har meldt seg på i kampen. Drivenes er imponert over både Torjus Børsheim og Morten Eide Pedersen. Sistnevnte har mange langløp i beina den siste tida og viste likevel på søndag at han fortsatt har spurtsprut i kroppen til tross for Tartu, den Amerikanske Birkebeineren, og flere andre lange løp i det siste.

– Han har gått veldig mange løp nå, men med 14 dager hjemme på Lillehammer og litt rolig på starten av uka blir det bra, sier Drivenes.

– Det er mange som kan komme på pallen, sier Drivenes, som gleder seg over at Birkebeinerrennet fortsatt er et ordentlig langrenn. Det er en fordel for hans løpere.

Birken er et skikkelig langrenn
– Her går det ikke på blanke ski heldigvis. Her må de bruke hjertemuskelen og kapasiteten, og alle tre teknikkene: både diagonal, staking og dobbelttak med fraspark. Vi får se hvordan stakerne klarer seg sa, sier Drivenes med et smil.

Han spår at det nok blir en annen vinner enn i de siste langløpene.

– Thomas Alsgaard blir fryktelig vanskelig å slå. Når han er frisk og revansjesugen får han fram formen, sier Drivenes.

– Startfeltet er bedre enn på lenge. Hadde det ikke vært for at det kolliderer med verdenscupavslutningen i Falun tror jeg vi hadde sett enda flere vanlige langrennsløpere her, sier Drivenes. 

Foto: Team Birken
Denne artikkelen er printet ut fra SkiAktiv.no
SkiAktiv.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. SkiAktiv.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at Disqus-systemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
På forsiden nå
Siste nytt fra Langrenn.com
 Se alle »
Siste nytt om Turrenn
 Se alle »
Resultater - Turrenn
 Se alle »
Resultater Langrenn (distanse og sprint)
 Se alle »
Arrangementer & Events
Resultater Turritt - Landevei og Terreng
 Se alle »
Resultater - Maraton
 Se alle »
Resultater - Motbakkeløp
 Se alle »
Resultater - Skiskyting
 Se alle »
Resultater - Orientering
 Se alle »
Utstyr
Siste nytt om Motbakkeløp
 Se alle »
Filmer
Nedenom og hjem 2014Merida Terrengsykkelskole 2014Trans-Østerdalen 2014: Avslutning fra 2.etappe
Trans-Østerdalen 2014: Smakebit fra 2.etappeNi livAerodynamisk skjeggvekst?
Rye Expressen Vestfold Rundt 2014Skiforeningens SykkelbussJotunheimen Rundt
Bildeserier
Anita Moens jentesamlingBirkebeinerrennet 2013FredagsBirken/StafettBirken
FredagsBirken/UltraBirkenBirkebeinerrittetGrenserittet 2012
StafettBirken 2012FredagsBirken 2012 Birkebeinerrennet 2012
skiteknikk
SMØRETIPS
Resultatomtaler
Se alle resultatomtaler »

Relaterte artikler