Nordens beste 14-åring
Martin Siggerud under EM i Østerrike.
Nordens beste 14-åring
Martin Siggerud fra Soon CK/Merida Grassroots Team kjørte inn til niendeplass sammenlagt, og ble beste terrengsyklist fra Norden i M13-14 under ungdoms-EM i Østerrike forrige uke.
– Det var utrolig morsomt og veldig proft opplegg. Det var harde løyper og veldig høyt nivå, og det var utrolig jevnt blant de beste. Det var et skikkelig boost. Jeg var med og kjempet helt  toppen, og viser at på en god dag kan jeg være med å slåss om pallen, sier Martin Siggerud, som har gledet seg til konkurransen i et år.

– Jeg så på det sammen med pappa i fjor, og det så veldig gøy ut, sier Siggerud til SykkelAktiv.no.

Samlet sammen eget lag
De undersøkte opplegget, og begynte å planlegge. Norge har ikke noe landslag for aldersklassene 13-14 år eller 15-16 år, og for å stille i ungdoms-EM må en ha et lag. Derfor gikk Siggerud ut og hentet inn et lag.

– Vi samlet sammen venner vi kjenner fra syklingen og fikk med tre lag fra Norge, forteller Siggerud.

Hvert lag består av tre utøvere, og minst en jente. Så fasiten ble at Norge stilte med seks gutter og tre jenter, hovedsakelig fra Siggeruds egen klubb Soon CK, fra Nittedal og Konnerud. Siggerud forteller at det vanskeligste var å få med nok jenter, men det gikk det også.

Teknisk, tøft og varmt
Det tekniske syns Siggerud gikk greit nok, men varmen var en utfordring.

– Vi nordmenn er vant til kulde og regn og superundertøy, og vet hvordan vi skal takle det. Men her var det over 30 varmegrader. Sveitserne kom med kuldevester. Vi har litt å hente på å takle varmen bedre, sier Siggerud.

Fem ritt på fire dager
Totalt var det fire konkurransedager i ungdoms-EM. Den første dagen var det lagstafett, og Siggeruds lag kom inn på 10 plass. Dag to var det en kombinert konkurranse som åpnet med en ferdighetsprøve, og fortsatte med jaktstart med utgangspunkt i ferdighetsprøven.

– På ferdighetsprøven skulle vi balansere på smale planker, sykle opp en bratt bakke, plukke opp ting, og forskjellige hinder, forklarer Siggerud, og legger til at den type konkurranseformat var nytt for ham.

– Jeg gjorde noen feil der, så jeg måtte starte et helt minutt bak, men på del to kjørte jeg kanskje mitt beste løp noensinne, sier Siggerud, som leverte tredje beste tida for dagen, og kjørte seg opp fra 22. til sjetteplass. 

– Det er utrolig moro å se at jeg kjører bra nok til å komme på pallen, og det var en god dag, stråler han.

Tredje dagen var det maratonritt.

– Det var en litt tyngre dag for meg. Det er jevnt i toppen, så har du ikke dagen kommer du fort litt lenger ned på lista, forklarer Siggerud, som kjørte inn til en anstendig 11. plass likevel.

Siste dag var det rundbaneritt.

– Jeg begynte å bli litt sliten etter så mange konkurranser. Jeg følte at beina ikke var helt med, så det ble sjuendeplass, sier Siggerud.

Sammenlagt ble Siggerud nummer ni i et felt på rundt 90, og dermed beste utøver fra Norden i M13-14.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg greide å komme inn blant de topp 10, og ble beste fra Norden. Det var veldig kult, og det er mye å lære, sier Siggerud, som håper å få med seg ungdoms-EM til neste år også.

Klar for Birken
Nå er det imidlertid UngdomsBirken som blir det neste for Siggerud. På søndag stiller han til start der for tredje gang. Og slik værmeldinga ser ut, skal han få det som han pleier.

– Det har vært regn og dårlig vær de to gangene jeg har vært med. Men Birken er et stort arrangement og det blir moro å kjøre der igjen, sier Siggerud.

Sesongavslutningen er i midten av september, og etter det starter oppkjøringen mot neste sesong. 


Martin Siggerud
Foto: Privat
Denne artikkelen er printet ut fra SkiAktiv.no
SkiAktiv.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. SkiAktiv.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at Disqus-systemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
På forsiden nå
Siste nytt fra Langrenn.com
 Se alle »
Siste nytt om Turrenn
 Se alle »
Resultater - Turrenn
 Se alle »
Resultater Langrenn (distanse og sprint)
 Se alle »
Arrangementer & Events
Resultater Turritt - Landevei og Terreng
 Se alle »
Resultater - Maraton
 Se alle »
Resultater - Motbakkeløp
 Se alle »
Resultater - Skiskyting
 Se alle »
Resultater - Orientering
 Se alle »
Utstyr
Siste nytt om Motbakkeløp
 Se alle »
Filmer
Nedenom og hjem 2014Merida Terrengsykkelskole 2014Trans-Østerdalen 2014: Avslutning fra 2.etappe
Trans-Østerdalen 2014: Smakebit fra 2.etappeNi livAerodynamisk skjeggvekst?
Rye Expressen Vestfold Rundt 2014Skiforeningens SykkelbussJotunheimen Rundt
Bildeserier
Anita Moens jentesamlingBirkebeinerrennet 2013FredagsBirken/StafettBirken
FredagsBirken/UltraBirkenBirkebeinerrittetGrenserittet 2012
StafettBirken 2012FredagsBirken 2012 Birkebeinerrennet 2012
Resultatomtaler
Se alle resultatomtaler »

Relaterte artikler