Skreddersydd for norske ritt
Innvendige wire og måten dette er løst på, er noen av detaljene utvikler og designer Atle Stubberud i Soon Sports er stolt av. Men mest av alt er 650en en unik kjøreopplevelse. Foto: Ingeborg Scheve
Skreddersydd for norske ritt
Til helga får den splitter nye 650B terrengsykkelen fra Soon Sports kjørt seg i konkurransesammenheng: det nye formatet akselererer som en 26-tommer og flyter som en 29er.
Designer og utvikler Atle Stubberud gleder seg som en unge til helgas åpne klubbmesterskap. Han er overbevist om at 650B er sykkelen som kommer til å ta av blant terrengsyklistene. Formatet er litt som ”the missing link:” 650-en glir over stokk og stein nesten som en 29er, men har akselerasjonen til en 26-tommers. Og den kan lettere tilpasses personer som ikke er så høye.

– En 29er blir gjerne litt for treig i hårnålsvinger og litt tyngre i akselerasjonen, forklarer Stubberud i Soon Sports, som med den nye sykkelen blir første norske produsent med en vaskeekte 650.

650-ramma ankom Son midt i forrige uke, og torsdag var den ferdig montert på messen i Håkonshall. Og det manglet ikke på interesse fra Birkebeinerne, sier Stubberud.

– Det var flere som kom opp og mente den ville være den perfekte sykkelen til UltraBirken. Og det er mange som vil ha den i Hardtail utgave til det ordinære Birkebeinerrittet, sier Stubberud.

Dessuten er det mange unge utøvere som er interesserte i 650.

– Det er nok mange unge som syns 29er er litt stort. 650B kan gi flere tilgang på 29er-flyten, selv om de er under 180cm, sier Stubberud.
(Saken fortsetter under bildet)


Den nye 650-sykkelen ble utstilt på messen i Håkonshall under Birkebeinerrittet i helga. Foto: Ingeborg Scheve 

Fri ferdsel
650-ramma til Soon Sports har foreløpig ikke noe navn, men Stubberud drodler litt rundt Paragraph 2.

Soon Sports har allerede en 29er på markedet med navnet Paragraph 3A, oppkalt etter den norske Friluftsloven: Allemannsretten. Paragraf 3A utdyper retten til å ferdes fritt på veg eller sti i innmark som fører til utmark. Paragraph 2 vil være i samme ånd. Paragraf 2 gir rett til fri ferdsel hele året på veg eller sti i utmark og overalt i utmark på fjellet, blant annet med tråsykkel. 

Mer om Friluftsloven HER 

Finner nye løsninger forløpende
Foreløpig er det noe begrenset utvalg i dempegafler til 650B formatet, men Stubberud vet råd.

For det første lager en Fox en dempegaffel til 26-tommers som har åpning nok for 650, og dessuten er det flere produsenter som har nye gafler på trappene for neste sesong. Noen bruker også downhill-gafler til 26-tommers med så mye travel at det fungerer på 650, legger Stubberud til. Dermed byr det ikke på store problemer å utstyre ramma på flere nivåer og for ulike formål.

Til helga kommer Stubberud til å kjøre med en 26-tommers gaffel, men velger dekk med lav nok profil til å gi litt ekstra klaring.

Se også:
650B revolusjonen
Rammer inn allemannsretten


Denne artikkelen er printet ut fra SkiAktiv.no
SkiAktiv.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. SkiAktiv.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at Disqus-systemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
På forsiden nå
Siste nytt fra Langrenn.com
 Se alle »
Siste nytt om Turrenn
 Se alle »
Resultater - Turrenn
 Se alle »
Resultater Langrenn (distanse og sprint)
 Se alle »
Arrangementer & Events
Resultater Turritt - Landevei og Terreng
 Se alle »
Resultater - Maraton
 Se alle »
Resultater - Motbakkeløp
 Se alle »
Resultater - Skiskyting
 Se alle »
Resultater - Orientering
 Se alle »
Utstyr
Siste nytt om Motbakkeløp
 Se alle »
Filmer
Nedenom og hjem 2014Merida Terrengsykkelskole 2014Trans-Østerdalen 2014: Avslutning fra 2.etappe
Trans-Østerdalen 2014: Smakebit fra 2.etappeNi livAerodynamisk skjeggvekst?
Rye Expressen Vestfold Rundt 2014Skiforeningens SykkelbussJotunheimen Rundt
Bildeserier
Anita Moens jentesamlingBirkebeinerrennet 2013FredagsBirken/StafettBirken
FredagsBirken/UltraBirkenBirkebeinerrittetGrenserittet 2012
StafettBirken 2012FredagsBirken 2012 Birkebeinerrennet 2012
Resultatomtaler
Se alle resultatomtaler »

Relaterte artikler