Næringslivsmesterskapet innfridde
Sondre Eriksen i Synergi Helses førstelag sender Hans Erik Sand ut på andre etappe under lørdagens stafetter. Foto: Ingeborg Scheve
IMPROVE-LEKENE 2013 :Næringslivsmesterskapet innfridde
Næringslivsmesterskapet er kommet for å bli, og deltakerne melder om at tiltaket falt i smak. De vil ha mer.
– Arrangementet og anlegget og området her er perfekt for et slikt NM, sier Lill Hege Bjørklund fra Family Sports Club på Elverum.

Hun legger til at profesjonaliteten rundt mesterskapet er viktig for henne.

– Jeg valgte å reise hit i stedet for andre konkurranser nettopp fordi jeg vet at de er proffe på løyper og arrangementer der oppe i Natrudstilen, sier Bjørklund, som hentet seg to individuelle mesterskapstitler i helga.  

– Jeg har tro på at dette arrangementet kommer til å øke når vi som gikk her begynner å skryte av det til alle kolleger og venner og kjente, smiler Bjørklund.

Tatt i betraktning at Improve-Lekene/Næringslivsmesterskapet 2103 ikke kom på terminlista før de fleste bedrifter og organisasjoner allerede hadde spikret fellesarrangementene for årets sesong, er det oppløftende at store aktører som DNB, Ernst & Young, KPMG, Forsvaret og Synergi Helse likevel prioriterte mesterskapet, sier Stig Grindahl, som er daglig leder i Active Media AS.

Active Media AS etablerte konseptet og eier Næringslivsmesterskapet, som arrangeres i samarbeid med lokale aktører og Norges Skiforbund.

Proff speaker
– Dette var kjempemoro og fine løyper, og alt var bare nydelig. Og det var moro med Kjell-Erik Kristiansen som speaker, da, sier Njål Tage Gjerdalen i Synergi Helse til SkiAktiv.no.

Gjerdalen hentet seg gull på mesterskapets første øvelse, og lørdag leverte stafettlaget hans en hederlig andreplass, bare slått av Ernst & Young med Arne Post på ankeretappen.

– Dette er sesongens hovedmål, så det er dette jeg har trent mot i år, smiler Gjerdalen, som satset aktivt i Norges-toppen helt inntil nylig.

Han spår en lysende framtid for et næringslivsmesterskap i langrenn. 

– Dette er kjempeartig, og med så fine løyper og så bra arrangement blir det garantert en suksess, sier han.

Uovertruffent premiebord
Også Arne Post fra Ernst & Young var imponert over arrangementet. Han rekrutterte et knippe kollegaer til stafetten, og gutta rasket med seg hovedpremien etter at de slo Gjerdalen og Synergi Helse på oppløpet.

Nå er det duket for tur til Ski-VM med Maxpulse for hele E&Y-laget. VM-tur til hele vinnerlaget i alle bedriftsklassene (kvinner, menn og mixed) var hovedpremien i stafetten. Slike premier trekker.  

– Det er jo kjempeartig. Og det er her jeg hører hjemme nå som jeg jobber full tid, gliser Post, som også representerer Team SKIGO i langløpsserien og brukte mesterskapet som oppkjøring til NM på ski neste helg.

Han ble for øvrig også næringslivsmester i langdistanse klassisk 29km på søndag der raskeste kvinne og mann får en halv elgkalv hver, som leveres i oktober ferdig skutt og partert. Dessuten var det spurtpremier på toppen av Midtfjellet halvvegs i løpet, og vanlig klassevis premiering.
(Saken fortsetter under bildet)


Arne Post på veg mot stafettseier i Natrudstilen under Improve-Lekene lørdag. Foto: Ingeborg Scheve

Sosialt og lagbyggende
Hanna Thunes fra vinnerlaget Synergi Helse satset seriøst på langrenn fram til for to sesongen siden, og for henne er helgas mesterskap sesongens høydepunkt av flere grunner.

– Stafett er jo kjempesosialt, og et morsomt innslag i denne sporten, hvor man så ofte går alene og for seg sjøl, sier Thunes.

– Dette er et kjempearrangement. Veldig bra løyper, og godt arrangert. Dette kommer vi til å anbefale til alle bedrifter vi er ute hos. Dette kan bli kjempestort, sier Kjersti Simensen, som gikk andreetappen for Synergi Helse.

Det er jentene fra DNB enige i.

– Det er veldig moro med stafett. Nå skal vi rekruttere flere og setter dette arrangementet på programmet for neste sesong allerede, sier Linn Karlsvik, som gikk første etappe for DNB.
(Saken fortsetter under bildet)


Linn Karlsvik sender Christina Ekeberg ut på andre etappe på lørdagens stafett under Improve-Lekene. Foto: Ingeborg Scheve

Variert og relevant rennprogram
Mesterskapet åpnet med 5km og 10km fristil fredag kveld, fortsatte med stafetter for kvinner, menn, mixed og åpen klasse lørdag (3x5km for kvinner, 3x7,5km for menn, alle etapper i klassisk stil). Åpen klasse er et tilbud til lag og team uten krav om at alle må representere samme arbeidsgiver.

Fredagens renn gikk i verdenscuptraseene på Natrudstilen, mens lørdagens stafetter gikk i de lettere traseene. Søndag var det 29km klassisk turrenn med fellesstart fra Natrudstilen innover i Birken-land og deler av Birken-løypa for å gjøre rennet mer relevant for de som satser mot turrenn. Med relativt mye staking var løypa også en fin oppkjøring for de som satser mot Marcialonga til helga og Vasaloppet 3. mars.

Stay tuned
– Målet med mesterskapet er nettopp å gi bedrifter et felles mål å trene mot, noe som skaper samhold og trivsel og som fremmer aktivitet og helse blant de ansatte, sier Grindahl, og legger til at SkiAktiv.no legger lista høyt på egne vegne også.

– Vi har en sprek redaktør som tar utfordringen. Hun deltok i to renn i helga, og stiller igjen neste år. Da er vi tilbake samme sted og samme tid: Natrudstilen/Sjusjøen helga før NM på ski, sier han. 

Dermed ligger alt til rette for et enda større mesterskap neste sesong. Da vil arrangementet bli terminfestet i Skiforbundets terminliste allerede når den offentliggjøres til sommeren, og årets deltakere melder at de allerede har satt av helga til neste år. 
Denne artikkelen er printet ut fra SkiAktiv.no
SkiAktiv.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. SkiAktiv.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at Disqus-systemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
På forsiden nå
Siste nytt fra Langrenn.com
 Se alle »
Siste nytt om Turrenn
 Se alle »
Resultater - Turrenn
 Se alle »
Resultater Langrenn (distanse og sprint)
 Se alle »
Arrangementer & Events
Resultater Turritt - Landevei og Terreng
 Se alle »
Resultater - Maraton
 Se alle »
Resultater - Motbakkeløp
 Se alle »
Resultater - Skiskyting
 Se alle »
Resultater - Orientering
 Se alle »
Utstyr
Siste nytt om Motbakkeløp
 Se alle »
Filmer
Nedenom og hjem 2014Merida Terrengsykkelskole 2014Trans-Østerdalen 2014: Avslutning fra 2.etappe
Trans-Østerdalen 2014: Smakebit fra 2.etappeNi livAerodynamisk skjeggvekst?
Rye Expressen Vestfold Rundt 2014Skiforeningens SykkelbussJotunheimen Rundt
Bildeserier
Anita Moens jentesamlingBirkebeinerrennet 2013FredagsBirken/StafettBirken
FredagsBirken/UltraBirkenBirkebeinerrittetGrenserittet 2012
StafettBirken 2012FredagsBirken 2012 Birkebeinerrennet 2012
skiteknikk
SMØRETIPS
Resultatomtaler
Se alle resultatomtaler »

Relaterte artikler