Har erobret «alt» av utfordringer
Hilde Hoff har nettopp vært på en liten treningsleir på Kanariøyene sammen med familien. Der fikk hun tid til et par langturer på sykkel.Foto privat
DESIGNEREN HILDE HOFF:Har erobret «alt» av utfordringer
Etter mange år som vanlig gjest på treningssenteret, har gleden ved å trene og konkurrere tatt helt av for Hilde Hoff de siste tre årene.
I eldre ungdomsalder har hun blitt en av landets mest aktive kvinner og erobret Birkebeinertrippelen, Marcialonga, Vasaloppet, Den store styrkeprøven – og Norseman triatlon.

Den neste drømmen for klesdesigneren er å kunne presentere sin egen kolleksjon med teknisk treningstøy. I dag kan man kjøpe jakker og fritidstøy av merket Jean Paul designet av henne hos Intersport og G-sport.

– Når jeg trener og tester tøy hver eneste dag får jeg fort ideer om hva som mangler, både av detaljer og design. Mye av treningstøyet som selges i dag er veldig kjedelig. Det ønsker jeg å gjøre noe med, sier Hilde Hoff.

Fra slutten av tenårene og frem til hun var 26 år, var det litt trening på Elixia, men ingen konkurranser. Studiene og studielivet overtok livet. Men så begynte hun å kjenne på et ønske om å være ute i frisk luft.

Startet med Fredagsbirken
– Jeg savnet det å være mye ute i skogen, litt sånn som det var hjemme på Hadeland da jeg vokste opp. Nesten ved en tilfeldighet meldte jeg meg på til å sykle Fredagsbirken i 2008. Så da jeg var 27 år, konkurrerte jeg for første gang siden ungdomsårene, forteller Hilde.

– Og da var det egentlig gjort. Jeg er litt av typen som når jeg først skal gjøre noe, så er det «all in», humrer hun.
Året etter – 2009 – var hun med på Trondheim-Oslo. På forhånd gikk hun på resultatlista fra året før og fant noen jenter som hadde syklet på 20 timer og tok kontakt med dem for å sykle sammen med dem, noe hun fikk lov til. Hun rakk å trene i én måned på landeveissykkelen før start.– Det gikk bra, så da meldte jeg meg på Birkebeinertrippelen etterpå. Nå har jeg gjort den og blitt «Superbirkebeiner» tre år på rad.
I fjor tok Hilde også med seg Trondheim-Oslo med Ryes 16-timerslag. Fem jenter var med inn til mål og dermed vant de femkvinnerspokalen på tiden 16:12.

– En inspirerende erfaring rundt samarbeid og teamfølelse. Det var veldig stas!

Triatlon-debut i Norseman
På merittlista står også Vasaloppet, Marcialonga, Väneren Rundt og en rekke renn, løp og ritt rundt om i landet.
Men det stoppet slett ikke der. Hun hadde nå kommet over Norseman – konkurransen med tilnavnet «verdens tøffeste triatlon». Og dermed var hun også blitt triatlon-utøver i løpet av 2010.

– Egentlig visste jeg ikke så mye om triatlon. Men jeg visste at jeg hadde lyst til å prøve det. Så da var det bare å begynne å svømme, sykle mer og løpe litt, sier Hilde Hoff og avslører et sjeldent pågangsmot.

Det ble sjuendeplass i Norseman-debuten.

Saken fortsetter under bildet:


– Men jeg er ikke med for å vinne, for meg handler det om å overvinne seg selv. Å ha et mål å trene mot. Det er mestringsfølelsen som  jeg har fått litt dilla på i konkurransesammenheng. Slik går no dagan, konstaterer det som garantert er en av landets aller mest aktive kvinner.

Og hun har ingen planer om å legge vekk treningsutstyret med det første. Tvert imot påpeker hun at hun har god tid til å nå toppen som triatlet.

Formtopping
– Man må gjerne ha drevet noen år før man blir ordentlig seig. De triatletene som er best i Norge er nærmere 40, så jeg har noen år på meg, selv om jeg vel ikke kommer til å satse hardt så lenge, konstaterer 30-åringen, som nå også har lært seg å prikke inn godformen til riktig tid.

– Tidligere har jeg bare stilt til start og gjort mitt beste, men det siste året har jeg lært litt om formtopping, sier hun.

– Jeg får ofte spørsmål om hvorfor jeg gidder å være med i så mange forskjellige konkurranser. For meg er variasjonen viktigere enn konkurransen. Det er det som er det fine med Norge og årstider. På vinteren er det ski, på sommeren er det sykling og løping. Med variasjon unngår man skader og man blir ikke så fort lei.

Styrkeprøven i julegave
Mannen som fikk frem en ekstra spiss er kjæresten og treneren hennes; den tidligere syklisten og fotballspilleren Knut Anders Fostervold. Både han og hun ble nummer seks i årets Norseman.

– Interessen for trening er noe vi har sammen og det gir oss veldig mange hyggelige opplevelser. Knut Anders har konkurrert lenge og lærer meg mye om trening og hva som er riktig fokus. Han er drømmemannen på alle områder, smiler Hilde.

– Vi har lenge snakket om at vi har lyst til å sykle Norge på langs. Det er foreløpig et mål som krever litt for mye tid og oppfølging, derfor gir jeg ham i år startkontingent til Den store styrkeprøven i julegave, for både han og meg. Uheldigvis var det noen som hadde sett navnet hans på startlista og ringte ham om dette, så julegaven ble spolert. Men han er klar, så nå er vi på utkikk etter noen som kan låne oss en tandemsykkel til dette formålet i 2012.


Her har vi Hilde Hoff og den ikke helt ukjente mannen hennes Knut Anders Fostervold undr konkurranse på Mallorca.
Denne artikkelen er printet ut fra SkiAktiv.no
SkiAktiv.no ønsker en bred debatt om våre artikler og videoer, men har regler for dette:

Hold deg til emnet, skriv i vanlig og sivilisert form. Vis god folkeskikk - unngå banning, SKRIKING, hets og reklame. Banning er ikke tillatt. Du kan ikke skrive kommentarer om etnisk gruppe, kjønn, seksuell legning, politiske tilhørighet, yrke eller religion om det mangler relevans. Personangrep eller ærekrenkende innlegg er ikke tillatt. SkiAktiv.no har ikke publiseringsplikt og kan i praksis slette enhver kommentar eller stenge for debatt.

Vi gjør oppmerksom på at Disqus-systemet lagrer IP-adressen som benyttes ved skriving av kommentarer.

Se retningslinjene i sin helhet her
På forsiden nå
Siste nytt fra Langrenn.com
 Se alle »
Siste nytt om Turrenn
 Se alle »
Resultater - Turrenn
 Se alle »
Resultater Langrenn (distanse og sprint)
 Se alle »
Arrangementer & Events
Resultater Turritt - Landevei og Terreng
 Se alle »
Resultater - Maraton
 Se alle »
Resultater - Motbakkeløp
 Se alle »
Resultater - Skiskyting
 Se alle »
Resultater - Orientering
 Se alle »
Utstyr
Siste nytt om Motbakkeløp
 Se alle »
Filmer
Nedenom og hjem 2014Merida Terrengsykkelskole 2014Trans-Østerdalen 2014: Avslutning fra 2.etappe
Trans-Østerdalen 2014: Smakebit fra 2.etappeNi livAerodynamisk skjeggvekst?
Rye Expressen Vestfold Rundt 2014Skiforeningens SykkelbussJotunheimen Rundt
Bildeserier
Anita Moens jentesamlingBirkebeinerrennet 2013FredagsBirken/StafettBirken
FredagsBirken/UltraBirkenBirkebeinerrittetGrenserittet 2012
StafettBirken 2012FredagsBirken 2012 Birkebeinerrennet 2012
skiteknikk
SMØRETIPS
Resultatomtaler
Se alle resultatomtaler »

Relaterte artikler